NavMenu

BBC izjednačava broj muških i ženskih gostiju

Izvor: N1 Utorak, 03.04.2018. 12:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: antb/shutterstock.com)Ilustracija
Britanska medijska kuća BBC želi da u roku od godinu dana ima podjednak broj muških i ženskih eksperata u svojim emisijama, saopšteno je iz te kompanije.

Navedeno je da se plan odnosi na ljude koji rade, a ne na lidere ili osobe na odgovornim položajima. Izvještaj o napretku biće podnet za godinu dana.

BBC se nedavno našao na meti kritika zbog nejednakih primanja svojih muških i ženskih zvijezda i ukupne razlike u primanjima muškaraca i žena od 9,3%.

Istraživanje londonskog univerziteta iz 2016. godine pokazalo je da na svaka tri muška eksperta u britanskim emisijama od oktobra 2015. do marta 2016. dolazila samo jedna žena.

Emisija te medijske kuće News at Ten je imala odnos 3,8:1.

Generalni direktor kompanije Tony Hall rekao je da će težnja ka podjeli 50:50 "promeniti spektar ekspertskih mišljenja na BBC-u".

BBC je prošle godine obećao da će do 2020. godine žene činiti polovinu televizijskih i radio prezentera, kao i upravnih pozicija.
Firme:
BBC UK BBC UK
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.