Izvor: eKapija | Nedjelja, 01.04.2018.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineski proizvođač automobilskih presvlaka Mingxin zainteresovan za izgradnju pogona u Visokom

Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Predstavnik kineske kompanije Mingxin, koja se bavi preradom kože i proizvodnjom automobilskih presvlaka, Jason Chon posjetio je u četvrtak, 29. marta, općinu Visoko i ovom prilikom rekao da je kompanija zainteresovana da na području općine pronađe odgovarajuću lokaciju za izgradnju proizvodnog objekta.

Kako je saopćeno iz općine, Chonu su predstavljeni najznačajniji detalji koji Visoko čine atraktivnim i investicijski pogodnim za ulaganja, a upoznat je i sa općinskim strateškim opredjeljenjem i razvojem, te sa najosnovnijim istorijskim i društvenim karakteristikama Visoko.

Kineski investitor kazao je kako je Visoko investicijski veoma atraktivna i potentna sredina, prvenstveno zbog poduzetničkog duha lokalnog stanovništva, te iznimno razvijene cestovne infrastrukture i blizine glavnog grada BiH, Sarajeva.

- Raduje me besprijekorna formalno-pravna institucionalna podrška Općine Visoko najvažnijim projektima, koja je garant uspješne saradnje i magnet za potencijalne investitore iz cijelog svijeta - dodao je Chonu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.