NavMenu

Kineski proizvođač automobilskih presvlaka Mingxin zainteresovan za izgradnju pogona u Visokom

Izvor: eKapija Nedjelja, 01.04.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnik kineske kompanije Mingxin, koja se bavi preradom kože i proizvodnjom automobilskih presvlaka, Jason Chon posjetio je u četvrtak, 29. marta, općinu Visoko i ovom prilikom rekao da je kompanija zainteresovana da na području općine pronađe odgovarajuću lokaciju za izgradnju proizvodnog objekta.

Kako je saopćeno iz općine, Chonu su predstavljeni najznačajniji detalji koji Visoko čine atraktivnim i investicijski pogodnim za ulaganja, a upoznat je i sa općinskim strateškim opredjeljenjem i razvojem, te sa najosnovnijim istorijskim i društvenim karakteristikama Visoko.

Kineski investitor kazao je kako je Visoko investicijski veoma atraktivna i potentna sredina, prvenstveno zbog poduzetničkog duha lokalnog stanovništva, te iznimno razvijene cestovne infrastrukture i blizine glavnog grada BiH, Sarajeva.

- Raduje me besprijekorna formalno-pravna institucionalna podrška Općine Visoko najvažnijim projektima, koja je garant uspješne saradnje i magnet za potencijalne investitore iz cijelog svijeta - dodao je Chonu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.