NavMenu

Centar srednjih škola Ivo Andrić u Prnjavoru dobio tri CNC simulatora

Izvor: eKapija Petak, 30.03.2018. 14:23
Komentari
Podeli
Centar srednjih škola Ivo Andrić u Prnjavoru dobio je novu opremu za izvođenje praktične nastave. Riječ je o tri CNC simulatora - trenažera uz prateći softver za izvođenje radnih operacija struganje i glodanje koji je instaliran na šesnaest računara, kao i 3D softveru za struganje i glodanje koji je instaliran na jedan računar, saopšteno je iz Agencije za razvoj preduzeća Eda.

Oprema sa pratećim softverima je nabavljena uz podršku Evropske unije u okviru projekta "Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost", kojeg provodi Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor. Oprema sa pratećim sofverima ne samo da omogućava obuku većeg broja učenika u isto vrijeme, već i značajno unapređuje kvalitet praktične nastave i utiče na povećanje atraktivnosti industrijskih zanimanja za kojima u Prnjavoru vlada velika tražnja.

Lokalno partnerstvo Prnjavor jedno je od 15 takvih partnerstava u zemlji koje djeluje u okviru projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH" kojeg Evropska unija finansira sa 4 mil EUR a provodi Međunarodna organizacija rada u svrhu prekvalifikacije skoro 2.000 nezaposlenih te zapošljavanja njih najmanje 620.


Članovi lokalnog partnerstva za zapošljavanje Prnjavor su Agencija za razvoj preduzeća Eda Banjaluka (vodeći partner), Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Biro Prnjavor, Centar srednjih škola "Ivo Andrić" Prnjavor, MI Trivas d.o.o. i Topling d.o.o.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.