Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 29.03.2018.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Coca-Cola dobila odobrenje za preuzimanje dijela poslovanja banjalučkog MB Impexa

(Foto: 06photo/shutterstock.com)
Konkurencijsko vijeće BiH dalo je pozitivnu ocjenu kompaniji Coca-Cola HBC Srbija za preuzimanje dijela poslovanja banjalučkog MB Impexa, čime je napravljen još jedan korak ka potpisivanju ugovora između ova dva poslovna subjekta.

Prijava koncentracije upućena je u julu prošle godine da bi odluka bila donesena na 23. sjednici Vijeća, koja je održana 15. marta.

- Koncentracija na tržištu destilovanja, prečišćavanja i miješanja alkoholnih pića, koja će nastati sticanjem kontrole nad intelektualnom svojinom, žigovima za alkoholna pića (voćne likere, brendije i aperitive) i proizvodnjom tih alkoholnih pića privrednog subjekta MB Impex od strane privrednog subjekta Coca-Cola HBC Srbija ocjenjuje se dopuštenom - navodi se u saopštenju Konkurencijskog vijeća.

U MB Impexu nisu željeli da komentarišu ovu odluku, već su poručili kako će o detaljima ove poslovne saradnje javnost biti uopoznata nakon potpisivanja ugovora. To se, kako saznaju Nezavisne, očekuje kroz nekoliko mjeseci.

Coca-Cola HBC je partnerska punionica kompanije Coca-Cola koja ima licencu za punjenje, distribuciju i prodaju pojedinih proizvoda ovog velikog brenda. Pored klasičnog i svjetski poznatog napitka, proizvode i Coca-Colu Zero, Fantu i Sprite, kao i razne druge vrste gaziranih i negaziranih napitaka i vodu.

MB Impex je firma osnovana 1996. godine, koja, prema podacima iz Privrednog registra Republike Srpske, zapošljava 39 radnika, a svoje proizvode izvoze u 13 zemalja svijeta. Posjeduje vlastite voćnjake, a godišnja proizvodnja je oko 500.000 litara.

U 2016. su s podružnicom Coca-Cola HBC BH potpisali ugovor o distribuciji rakija i likera na tržištu BiH i postali prva firma sa prostora bivše Jugoslavije s takvim ugovorom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.