NavMenu

Moguće otvaranje kineskog tržišta za mlijeko iz BiH

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 29.03.2018. 11:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: 101akarca/shutterstock.com)Ilustracija
U sklopu dvodnevne posjete Unsko-sanskom kantonu, ambasadorica Narodne Republike Kine Chen Bo je zajedno sa premijerom USK Huseinom Rošićem obišla u srijedu (28. mart 2018. godine) mljekaru Meggle u Bihaću, gdje je razgovarala sa direktorom Kemalom Hrnjićem.

Ambasadorica je izrazila interesovanje za mogućnost saradnje kineskih kompanja sa Meggle-om, te je istakla da izvoz mlijeka u Kinu zahtijeva uspostavljanje odgovarajućeg zakonodavnog okvira, a ambasada je spremna da pomogne u otvaranju kineskog tržišta za mlijeko iz BiH.

- Međutim, postoji mogućnost saradnje Meggle-a sa kineskim kompanjama koje djeluju na prostoru EU za koju vaša država ima dozvolu za izvoz. Ovo je proces u koji možemo krenuti veoma brzo, s obzirom na to da ne postoje formalne prepreke - izjavila je Chen Bo.


Kako je rekao direktor mljekare Meggle Kemal Hrnjić, Unsko-sanski kanton ima veliki potencijal kad je u pitanju mljekarstvo, a mlijeko koje se proizvodi na tom području je veoma kvalitetno.

- Naš trenutni problem je višak proizvedenog mlijeka i saradnja sa kineskom kompanjama sigurno bi nam bila od velike pomoći u njegovom riješavanju - dodao je Hrnjić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.