NavMenu

Do kraja aprila prvih 100 metara Devete transverzale - Euro-Asfalt dobija posao za nastavak gradnje vrijedan 18 mil KM

Izvor: Dnevni avaz Srijeda, 28.03.2018. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Za mjesec dana će biti završena gradnja prvih 100 metara Devete transverzale u Novom Gradu, kazali su iz Euro-Asfalta, izvođača radova na ovoj dionici.

Trenutno se radi prva faza u dužini od 100 metara, i to iskop, gradnja kamenog nasipa, betoniranje potpornih zidova, priprema tampona i podloge na pješačkim stazama i završni radovi na centralnoj odvodnji. Nedavno su, kako bi se mogli završiti zidovi, srušena i dva betonska objekta uz halu Energoinvesta koji su bili u gabaritima projektirane saobraćajnice.

Prema najavama iz Ministarstva saobraćaja KS, nastavak gradnje Devete transverzale prema Boljakovom Potoku uskoro će biti dodijeljen ovoj firmi. Radi se o okvirnom sporazumu na četiri godine s procijenjenom vrijednosti od 18 mil KM.

- Još nije potpisan okvirni sporazum. Precizirano je da od momenta uvođenja u posao radovi traju 548 dana. Nadvožnjak će biti dug 170 metara i u drugoj fazi planirano je spajanje ulica Džemala Bijedića i Safeta Zajke u Boljakovom Potoku - istakli su iz Euro-Asfalta.


Neriješeni odnosi

Gradnja prvih 100 metara trebala je početi 5. septembra 2016. i biti završena do kraja te godine, za šta je planirano 580.000 KM. No, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s Tvornicom dalekovodnih stubova Energoinvest gradnja bila je obustavljena.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.