Izvor: RTRS | Utorak, 27.03.2018.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Željeznice RS potpisale ugovore za popravku pružne mehanizacije i nabavku vozila

Ilustracija (Foto: Milica Stevuljević)
U Doboju su u ponedjeljak (26. marta 2018. godine) potpisani ugovori za popravku pružne mehanizacije i nabavku drumskih vozila između Željeznica Republike Srpske i najbolje rangiranih ponuđača na tenderu, vrijedni 939.492 EUR, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz ŽRS su naveli da su ugovori za popravku Plasserovih vozila i popravku mehanizacije TMD 911 (u okviru LOT jedan i LOT dva) potpisani sa Radionicom željezničkih vozila Čakovec iz Hrvatske, a ugovor za nabavku četiri kombija sa firmom Grand auto iz Tuzle (LOT četiri).

- Finansiranje ugovora obezbijeđeno je iz kreditne linije Evropske investicione banke, a rezultat su ušteda iz ranije realizovanih projekata - navedeno je u saopštenju.

Generalni direktor Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović očekuje da generalna popravka željezničkih vozila bude urađena na najvišem nivou, imajući u vidu iskustvo i višedecenijsku tradiciju Radionice željezničkih vozila iz Čakovca.

- Očekujem da će Radionica opravdati povjerenje koje joj je ukazano, da ćemo imati kvalitetan servis prilikom eksploatacije i da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju - istakao je Savanović.

Direktor Radionice željezničkih vozila iz Čakovca Dražen Vidović naglasio je da ovo preduzeće 78 godina održava teretne vagone, dizel motorne vozove, vozila za infrastrukturu, te da vrše i nadogradnju.

- Ovo je naš prvi zajednički ugovor, čijom ćemo realizacijom, našim radom i kvalitetom, doprinijeti održavanju vozila ŽRS - dodao je Vidović.

Potpisnici ugovora su generalni direktor Јavne željezničke korporacije BiH Marinko Kontić, generalni direktor Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović, direktor Radionice željezničkih vozila Čakovec Dražen Vidović i direktor Grand auta Davorin Kreitmajer.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.