Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 26.03.2018.| 11:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Američki proizvođač oružja Remington podnio zahtjev za stečaj

Ilustracija (Foto: Marian Weyo/shutterstock.com)
Jedan od najstarijih proizvođača oružja u SAD, kompanija Remington podnjela je u nedjelju (25. marta 2018. godine) zahtjev za stečaj, javlja Njujork tajms.

Iz kompanije su saopštili da duguju između 100 i 500 mil USD, a da će nastaviti da posluju pod zaštitom od bankrota. Kompanija nije odgovorila na zahtjev za komentar Njujork tajmsu.

Imovina Remingtona, kako se procijenjuje, vrijedi upravo između 100 i 500 mil USD.

Kompanija je osnovana u Njujorku 1816. godine, a danas se sjedište nalazi u gradu Medisonu u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.

Remington je 2007. godine za 118 mil USD kupila firma Cerberus capital management, čime je kompanija postala dio konglomerata poznatog pod nazivom Freedom group.

Poslovanje kompanije značajno se povećalo nakon pridruženja Cerberusu, ali je nakon napada na Osnovnu školu Sendi Huk u Njutaunu bes javnosti usmjeren na Remington doveo do povlačenja investitora.

Kompanija je u tom periodu značajno pozajmljivala novac. Uprkos tome, prijetnje o povećanoj kontroli naoružanja 2013. godine uvećale su prodaje Remingtonovog oružja za 36%.

Od početka mandata američkog predsjednika Donalda Trampa, prodaja Remingtona pala je za 27,5%.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.