Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 02.12.2008.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nail Šećkanović o preregistraciji mostarskog preduzeća: Utvrđen model za HT Mostar

(Foto: b)

Problem preregistracije "HT Mostar" iz društva sa ograničenom odgovornošću u dioničko društvo biće riješen kroz poseban zakon o privatizaciji telekom sektora u Federaciji BiH.

Ovo je 01.12.2008. godine potvrdio federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, koji je krajem prošle sedmice u Sarajevu razgovarao sa delegacijom "Hrvatskog telekoma" Zagreb, vlasnicima 39 odsto kapitala "HT Mostar". Iako je bilo najavljeno, u Sarajevo nije došao predsjednik Uprave HT Zagreb Ivica Mudrinić, već članovi Uprave i Nadzornog odbora ove kompanije, te predstavnici zaduženi sa poslovanje "HT Mostar".

"U narednih petnaestak dana pripremićeno tekst zakona o privatizaciji telekom sektora, kojim bismo riješili pitanje preregistracije `HT Mostar`, ali i omogućili dalje egzistiranje sporazuma između Vlade FBiH i HT Zagreb koji predviđa pravo preče kupnje u slučaju privatizacije ove kompanije. Jednostavno rečeno, sporazum o strateškom partnerstvu bi pretočili u zakon", pojasnio je Šećkanović.

On je dodao da će razgovori sa HT Zagreb o usklađivanju oblika organizovanja Društva "HT Mostar" u skladu sa zakonom biti nastavljeni. Najavio je i da bi "HT Mostar" nakon višemjesečnih nesuglasica mogao dobiti novi nadzorni odbor.

"Očekujem da ćemo taj problem riješiti na narednoj sjednici Vlade", kazao je Šećkanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.