Izvor: seebiz.eu | Ponedjeljak, 26.03.2018.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Netflix će producirati dokumentarce o Formuli 1

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)
Velikom nagradom Australije koja je održana proteklog vikenda započela ovogodišnja sezona Formule 1. Povodom toga iz F1 su njihovi američki vlasnici objavili kako pokreću saradnju s najvećim streaming servisom, Netflixom.

Iako bi mnogi ljubitelji autosporta mogli pomisliti da će trke ili njihovi snimci moći da se gledaju na ovom servisu, istina je drugačija.

Netflix će, naime, dobiti ekskluzivan pristup do F1 događaja ove sezone, kako na stazi tako i iza kulisa, u odajama vozača, njihovih vlasnika, pa sve do uprave Formule 1. Netflixova ekipa će pratiti zbivanja tokom sezone i tako snimljeni materijal pretočiti u desetodijelnu dokumentarnu seriju koju će se prikazivati od početka sljedeće godine.

Cilj serije je da fanovima dočara što se sve događa za vrijeme jedne sezone ovog uzbudljivog sporta, te tako pridobiju pažnju kako starih tako i novih generacija gledalaca.

S druge strane, Formula 1 još je početkom marta najavila vlastitu OTT streaming uslugu F1 TV koja bi funkcionisala po principu Netflixa – za mjesečnu pretplatu u iznosu od 8 do 12 USD gledaocima bi bilo omogućeno praćenje svih prenosa trka uživo, uz inovativne načine snimanja, praćenja statistike i biranja ugla gledanja, kao i velika arhiva trka iz prošlih sezona. No, iako je sezona već počela, u Formuli 1 još nisu pokrenuli ovu uslugu niti objavili dodatne detalje i cijene – cijeli sistem, kažu, treba još testirati prije lansiranj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.