Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.03.2018.| 13:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Heli-taxi u Srbiji uskoro vozi i "od vrata do vrata"

(Foto: ilfaber/shutterstock.com)
Da li ste znali da se u Srbiji razvija i helikopterski taksi saobraćaj?

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije izdao je u avgustu 2016. prvi sertifikat za obavljanje javnog prevoza helikopterima kompaniji Balkan Helicopters, čime je ovaj vid prevoza postao dostupniji široj populaciji, a ne samo državim strukturama. Ipak, priča o letjelicama sa propelerima najviše se aktuelizuje za vrijeme kakvih nepogoda, poput poplava koje su Srbiju i region zadesile 2014. ili hitnog prevoza pacijenata. U žiži su ovih dana i jer je Srbija najavila nabavku novih helikoptera za potrebe Vojske i MUP-a, koji će takođe biti korišćeni u civilne svrhe, dok je nedavno odjeknula i vijest da će Zavod Moma Stanojlović biti regionalni centar za održavanje Airbus helikoptera.

Pa gdje je Srbija kada je o helikopterskom saobraćaju riječ?

Stiže i heli-taxi

Iako je među korisnicima dosta poslovnih ljudi, u Balkan Helicopters, zasada i dalje jedinoj registrovanoj kompaniji za javni avio-prevoz helikopterom u Srbiji, za naš portal kažu da među korisnicima imaju i veliki broj turista, kao i običnih ljudi koji žele da iznenade svoje najbliže za rođendane, godišnjice, vjeridbe..

- Od dobijanja sertifikata prevezli smo više od 1.500 putnika - navode.

Ova kompanija zasad ima samo mogućnost za panoramsko letenje, a uskoro će započeti i pružanje usluga heli-taksija - "brzog, udobnog i bezbijednog transporta od vrata do vrata helikopterom", kako navode na svom sajtu.

(Foto: Maxim Petrichuk/shutterstock.com)
U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva za eKapiju pojašnjavaju da je, da bi operater mogao da obavlja javni avio prevoz koji obuhvata avio-taksi, potrebno da stekne Sertifikat vazduhoplovnog operatera AOC i operativne dozvole koje izdaje Direktorat. Ako operater ima samo AOC, što je slučaj sa Balkan Helicopters, onda on može da obavlja panoramsko letenje, odnosno letove koji započinju i završavaju se na istom aerodromu ili operativnom mjestu. Za obavljanje letova između dva aerodroma ili operativna mjesta, što sada mogu da rade samo Vojska i policija, potrebna je i Operativna dozvola, a Balkan Helcopters je u postupku njenog izdavanja.

- Helikopterski saobraćaj je, u odnosu na avionski, u Srbiji slabije razvijen. Osim Balkan Helicopters, koji jedini obavlja javni avio-prevoz helikopterom i to samo panoramsko letenje, postoji i svega nekoliko operatera koji obavljaju posebne djelatnosti u vazdušnom saobraćaju helikopterima. Pod tim se podrazumijevaju snimanje iz vazduha, kalibraža, usluge u poljoprivredi i šumarstvu i slično - navode u Direktoratu.

Da bi se stekao AOC, inače, potrebno je da operater raspolaže najmanje jednim helikopterom (u vlasništvu ili uzet u zakup). Balkan Helicopters u svojoj floti zasad ima 4 helikoptera proizvođača Robinson. U Direktoratu za naš portal, inače, kažu da od izdavanja prvog sertifikata, nije bilo novih zahtjeva za obavljanje javnog avio-prevoza helikopterima.

Kako kažu u kompaniji Balkan Helicopters, usluge heli taxija veoma su razvijene u drugim zemljama, a ovaj vid transporta može biti važan i u Srbiji - zbog konfiguracije terena i loših puteva. Kako dodaju, dobijanje Operativne dozvole, i zvaničan početak rada heli-taksija, pitanje je momenta.

Više o ovoj temi pročitajte na linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.