NavMenu

Počeli "Dani vina Banja Luka 2008"

Izvor: Fena Petak, 28.11.2008. 12:40
Komentari
Podeli

U Banjoj Luci se 28. i 29.11.2008. godine održava sedma manifestacija "Dani vina Banja Luka 2008.", čiji je cilj da pruži podršku razvoju vinogradarstva i vinarstva na području banjalučke regije i jačanju vinske kulture.

Vinari s banjalučke regije, njih petnaest, predstavit će oko 50 svojih proizvoda.

Pored posjete nekolicini vinograda i vinskim podrumima održat će se i tribina o temi „Mogućnosti i perspektive uzgoja vinove loze i proizvodnje vina u banjalučkoj regiji“.

Vojislav Trkulja, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije, najavio je na pres-konferenciji i da će biti dodijeljene nagrade najboljim vinarima u kategoriji najbolje bijelo i crveno vino te nagrade za najbolji proizvodni, mladi i mali vinograd u banjalučkoj regiji.

Na kraju manifestacije održat će se i "Vinski bal" - vinu u čast.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada Nebojša Marković kazao je da se u banjalučkoj regiji posljednjih godina pojavljuju novi perspektivni zasadi sa sortimentima koji su predodređeni pravljenju vrhunskih vina.

"Sve do nekoliko godina unazad u banjalučkoj regiji su se gajile sorte kojima se ni ne zna porijeklo, iz kategorija hibrida i koje nisu preporučene za preradu i pravljenje vina, ali se to promijenilo", rekao je Marković podsjetivši i da su vinogradari dobili i povoljnu kreditnu podršku za kvalitetniji rad u ovoj oblasti.

Pristupilo se, dodao je, na kvalitetan i stručan način podizanju vinograda, što daje nadu da će i banjalučka regija imati moderne i kvalitetne vinarije.

Organizatori ove manifestacije su Rotary klub Banja Luka i Udruženje vinogradara i vinara RS-a, a podršku je dao i Podrum Vukoje iz Trebinja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.