NavMenu

Kreće modernizacija poreskih uprava u BiH - Švedska finansira projekat vrijedan 5,4 mil KM

Izvor: biznis.ba Srijeda, 21.03.2018. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Četiri poreske uprave u Bosni Hercegovini potpisale su danas (21. mart 2018. godine) Sporazum o realizaciji projekta sa Poreskom upravom Švedske, čiji je osnovni cilj unapređenje kapaciteta poreskih uprava i doprinos transformaciji u moderne, pouzdane i uslužne poreske uprave u BiH.

Sporazum su, u prisustvu predstavnika Poreske uprave Švedske, potpisali direktori poreskih uprava Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko Distrikta i Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Projekat će trajati tri i po godine, zaključno do 31. decembra 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 26.500.000 švedskih kruna (5,4 mil KM) i finansira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj - SIDA.

Tokom 2015. godine stručnjaci iz Poreske uprave Švedske sa zaposlenima u sve četiri poreske uprave u BiH identifikovali su ključne oblasti zajedničke za sve administracije u kojima se želi ostvariti napredak. Prioritetne oblasti su promjena načina razmišljanja zaposlenih u poreskim administracijama, usluge poreskim obveznicima i upravljanje rizikom poreske dicipline.

U oblasti promjena načina razmišljanja zaposlenih u poreskim administracijama posebno se želi postići napredak u pravcu izgradnje povjerenja na relaciji poreska administracija – poreski obveznik, kao i promjena ponašanja poreskih službenika i jačanje interne komunikacije.


Kad su u pitanju usluge poreskim obveznicima osnovni cilj je poboljšanje komunikacije sa poreskim obveznicima putem razvoja strategije usluga – poput poboljšanja funkcije Call centra, unapređenja veb stranica i slično. U dijelu koji se tiče analize rizika želi se postići napredak u modelima upravljanja rizicima, kako bi se pravilno selektovali obveznici koji obavezno trebaju biti kontrolisani.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.