Izvor: eKapija | Utorak, 20.03.2018.| 10:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Univerzitetski klinički centar Tuzla prvi u BiH počeo proces akreditacije

(Foto: ukctuzla.ba )
Vanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) počeli su u ponedjeljak (19. marta 2018. godine) vanjsku ocjenu za akreditaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji je prvi u BiH ušao u ovaj zahtjevan proces uvođenja sistema kvaliteta, saopćeno je iz AKAZ-a, prenosi RTV Slon.

Prvi pregled na pet klinika UKC Tuzla obavlja šest ocjenjivača AKAZ-a, a u narednom periodu biće obavljen pregled 21 klinike.

Doc. dr Nešad Hotić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla rekao je da im je cilj da budu regionalni lider u pružanju zdravstvenih usluga građanima, a proces akreditacije je nešto što ih u tom cilju nadopunjuje.

Istaknuo je da prate moderne evropske tokove, ali njihova ideja vodilja nije da se takmiče s drugima i da gledaju šta drugi rade, već da se takmiče sami sa sobom i da pobijede sebe, te da pružaju što bolje zdravstvene usluge za pacijente zbog kojih sve ovo rade.

– Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje, jer smo proteklih 15 godina zajedno radili, učili i napredovali. Ova zdravstvena ustanova je bila i nadam se da će i budućnosti nastaviti da bude uzor ostalima. Među prvima ste uspješno prošli kroz akreditaciju porodilišta za "Bolnica-Prijatelj beba" i DPST savjetovališta i ovim zatvarate jedno i otvarate novo poglavlje – kazao je doc. dr Ahmed Novo, direktor AKAZ-a, prenio je RTV Slon.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.