NavMenu

Kreće prva faza izgradnja dvorane uz OŠ Umihana Čuvidina, radovi vrijedni 2,5 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 20.03.2018. 08:46
Komentari
Podeli
(Foto: novigradsarajevo.ba)
Firma Eko Teh dobila je posao na izgradnji sportske dvorane sa pratećim sadržajima uz školu Umihana Čuvidina u Boljakovom Potoku, a vrijednost radova prve faze je 2,5 mil KM.

Ugovor za izvođenje radova potpisan je juče (19. marta 2018. godine) sa Općinom Novi Grad Sarajevo.

- Radi se o vrlo zahtjevnom projektu, a danas potpisujemo prvi ugovor u iznosu sredstava osiguranih budžetom za prošlu i ovu godinu, koji će omogućiti da se u roku od deset mjeseci uradi prva faza projekta. Ostaje nam da u narednoj godini osiguramo još 2,6 mil KM, kako bi se ovaj projekat u cjelosti završio. Planirani rok za njegovu realizaciju je 18 mjeseci. U pripremnom periodu održali smo niz sastanaka sa izvođačem radova i predstavnicima škole kako bi osigurali uslove da nam djeca tokom izvođenja radova budu sigurna - izjavio je Emir Dedović, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za finansije.

Dodao je da je Općina u proteklom periodu završila projektnu dokumentaciju, a da je projektno rješenje izradila projektantska kuća Idea, te da je ishodovana i građevinska dozvola, kao i saglasnosti javnih komunalnih preduzeća i svih drugih učesnika u ovom projektu. Radovi počinju u srijedu, 21. marta, i trajaće narednih 18 mjeseci, a Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršiće stručno-tehnički nadzor.


Osim sportske dvorane, ovaj impresivni projekat podrazumijeva izgradnju 11 novih učionica, zatim podzemne garaže, obdaništa koje ovom naselju nedostaje, kao i prostora za fitnes i ambulante porodične medicine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.