NavMenu

Objavljen tender za izgradnju dijela drinskog nasipa u Bijeljini - Ukupna vrijednost projekta 13,8 mil USD

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.03.2018. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Richard Thornton/shutterstock.com)
Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas (19. marta 2018. godine) je objavila poziv za dostavljanje ponuda za izvođenje dijela radova u okviru Projekta zaštite od poplava Drine.

Poziv se odnosi na radove na regulaciji korita rijeke Janje u dužini od 1,8 kilometara, od ušća, pa uzvodno, i izgradnja nasipa u dužini od 2,8 kilometara od ušća rijeke Janje do kanala Drina-Dašnica u Bijeljini.

Prvi građevinski radovi na drinskom nasipu očekuju se početkom juna 2018. godine.

Projekat izgradnje kompletnog drinskog nasipa obuhvata izgradnju nasipa duž lijeve obale rijeke Drine na potezu od Balatuna do Glavičica u dužini od oko 34 kilometra, uključujući i regulaciju korita rijeke Janju u dužini od oko 1,8 kilometara od ušća Janje u Drinu pa uzvodno, a realizuje se u tri dionice i osam etapa u okviru dionica.

Ukupna vrijednost Projekta za Republiku Srpsku iznosi 13,8 mil USD, što se u potpunosti finansira iz kredita Svjetske banke, a koji će vraćati Vlada RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.