NavMenu

Godina investicija za Istočno Novo Sarajevo - Opština gradi kružne tokove, Dom zdravlja, pozorište

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 19.03.2018. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: schankz/shutterstock.com)
Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da bi 2018. mogla da bude godina sa najviše javnih investicija u ovoj lokalnoj zajednici.

Ćosić je najavio da bi na aprilskoj sjednici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo trebalo da bude usvojen investicioni plan za period do 2022. godine.

- Više od 10 mil KM predviđeno je za javne investicije na području lokalne zajednice, a najznačajnija će biti izgradnja gradskog trga. Odluka o izboru izvođača je potpisana na 1.938.000 KM i s obzirom na to da su sve procedure ispoštovane, vjerovatno neće ni biti upućene žalbe, iako je dat rok od deset dana. Narednih dana trebalo bi da budu raspisani tenderi za izgradnju sportske dvorane i pozorišta - rekao je Ćosić Srni.

U narednom periodu trebalo bi da počne i izgradnja dva kružna toka za koje su ugovori odavno potpisani i njihova vrijednost je 500.000 KM.

- Biće izgrađen i veliki parking sa 300 mjesta i saobraćajnicom kod Kulturnog centra, a predviđena je i rekonstrukcija lokalnih puteva. Osim toga, biće nastavljena izgradnja Doma zdravlja čija je vrijednost 584.000 KM, a čime će biti obezbijeđeno novih 1.000 kvadrata za ovu zdravstevnu ustanovu - istakao je Ćosić.


On je podsjetio da su dvije zgrade preko puta opštine - nekadašnja kasarna "Slobodan Princip Seljo", koje su u poprilično zapuštenom stanju, prodate privatnim investitorima koji bi ove godine trebalo da počnu gradnju.

- Zgrada preko puta opštine koja je u poprilično lošem stanju prodata je za 520.000 KM i od tih sredstava izgradićemo dva dječija igrališta i finansirati drugu fazu izgradnje Doma zdravlja - rekao je Ćosić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.