NavMenu

Gornjovakufski ATT potpisao ugovore sa četiri nova kupca u Njemačkoj - Do jeseni 2018. završetak drugog pogona

Izvor: eKapija Nedjelja, 18.03.2018. 18:58
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa, koja se bavi mašinskom obradom metala, početkom godine potpisala je ugovore s četiri nova kupca. Riječ je o kompanijama iz Njemačke, od kojih su već dobili godišnje narudžbe i planove isporuka, rekao je za BiznisInfo direktor firme Adnan Telalović.

– Jedan kupac se izdvaja po obimu posla i vrijednosti ugovora, te o značaju tog ugovora govori sama činjenica da ove godine samo u taj projekat ulažemo više od 2 mil KM. Radi se o visoko-serijskoj proizvodnji i o dugoročnom projektu sa kompanijom Schaeffler Group, u čijem su sastavu i brendovi FAG, Luk, INA, Continental – kazao je Telalović.

Taj projekat će im donijeti u 2018. godini rast prihoda u iznosu od cca 25%

- Puni kapaciteti će se osjetiti u 2019. gdje imamo planirani rast prihoda u iznosu od cca 38%. Kada sve analiziramo, možemo reći da se radi o jednom ogromnom projektu, o potpuno novoj fabrici i pravcu koji će biti oslonac i stub razvoja naše regije – istakao je Telalović.

Firma ATT konstantno investira već tri godine. Jedan pogon ukupne veličine od 4.200 m2 je u potpunosti završen krajem 2015. godine i pušten u pogon. U okviru njega se nalazi i Upravna zgrada.

– U 2017. godini započeli smo novi pogon veličine cca 3.700 m2, a plan finalizacije radova je septembar 2018. godine. Zajedno sa proizvodnom opremom u protekle tri godine investirano je cca 5 mil KM – kazao je Telalović.

Nastavak investiranja

- S obzirom na obim posla i novih ugovora, smatramo da smo tek počeli s investicionim ciklusom, te da nas i narednih nekoliko godina čeka isi proces. U 2018. godini prema planu investirat ćemo cca 2,5 mil KM za završetak poslovnog objekta i kupovinu proizvodne opreme – ističe naš sagovornik.

Inače, kompanija se bavi mašinskom obradom metala, proizvodi dijelove po zahtjevima kupaca, obradama kao što su struganje, glodanje, brušenje. Raspolažu sa najmodernijom tehnologijom i proizvodnom opremom. U 2017. godini kompanija je obradila više od 2.000 tona čelika, te je proizvela i isporučila kupcima više od 2,2 miliona proizvodnih jedinica, i preko 300 različitih proizvoda.

Nova zapošljavanja

Što se tiče uposlenika, trenutno ih je 122, a početkom narednog mjeseca će otvoriti mogućnost za zaposlenje još 25 mladih ljudi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.