NavMenu

U maju počinje da radi reciklažno dvorište na deponiji Smiljevići

Izvor: eKapija Subota, 17.03.2018. 14:50
Komentari
Podeli

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Reciklažno dvorište za odlaganje električnog i elektronskog otpada, kućanskih i drugih aparata na deponiji Smiljevići trebalo bi početi da radi polovinom maja. To su za Avaz potvrdili iz preduzeća Rad, gdje su istakli da je novi objekt u završnoj fazi izgradnje i da je u toku nabavka opreme za reciklažno dvorište.

- Trenutno je u toku nabavka kontejnera za različite vrste otpada. Nabavljaju se dvije prese za sabijanje i baliranje sekundarnih sirovina, kontejneri za smještaj radnika, viljuškar, te prostorija s opremom za demontažu krupnog otpada i boks s opremom za skladištenje opasnog materijala - kazali su iz preduzeća Rad.

Reciklažna dvorišta su od krucijalne važnosti u sakupljanju posebnih vrsta otpada koji se mogu iskoristiti i reciklirati, a ne odložiti na deponiju.

- Građani će moći u reciklažna dvorišta odložiti kabasti otpad nakon završetka akcija odvoza, kao i određene vrste opasnog otpada, poput baterija, električnog i elektronskog otpada. Neće se dobivati nikakva naknada za aparate - naveli su iz Rada za Avaz.

Osim recikliranja kućanskih aparata, uskoro će biti kupljena i oprema za recikliranje građevinskog otpada, za što će biti izgrađena i deponija.

Nabavku opreme finansiralo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma u iznosu od 185.294 marke, dok je Kanton dao 600.000 KM za građevinske radove, a Rad 220.000 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.