NavMenu

Počinju pregovori poljoprivrednika sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa

Izvor: Fena Srijeda, 24.08.2005. 12:20
Komentari
Podeli

U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH 24.08.2005. će biti održani pregovori predstavnika državnih vlasti i Udruženja poljoprivrednika u BiH o rješavanju problema u agrarnom sektoru BiH.

Udruženje poljoprivrednika BiH sačinilo je platformu za pregovore koja će biti iznijeta u pregovorima a kojom se traži: donošenje državnog zakona o agrobiznisu i ruralnom razvoju, formiranje državnog ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, implementacija državne razvojne strategije (PRSP) u dijelu koji se odnosi na agrar, dosljedna implementacija Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju BiH te Ugovora o slobodnoj trgovini i zaštiti domaće proizvodnje. Među zahtjevima su i dosljedna implementacija Zakona o dopunama zakona o carinskoj tarifi BiH te ukidanje PDV-a na poljoprivredne proizvode.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.