NavMenu

Vlada FBiH još nije našla konsultanta za istraživanje nafte - Ponovo raspisan tender

Izvor: Indikator Četvrtak, 15.03.2018. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: QiuJu Song/shutterstock.com)
Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH ponovo je rapisalo tender za konsultantske usluge u postupku provođenja javnog nadmetanja za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije BiH.

Stručni konsultant treba da Vladi FBiH izradi tendersku dokumentaciju, te pripremi i provede javno nadmetanje za dodjelu koncesije. Ugovor je procijenjen na 1,28 mil KM.

Zainteresovane kompanije trebaju dostaviti ponude do 26. aprila ove godine. Za više informacija pogledajte OVDJE.

Prethodni postupak za traženje konsultanta za istraživanje i eksploataciju nafte i plina, okončan u januaru ove godine, nije bio uspješan iako se prema navodima iz Vlade FBiH datim medijama prijavila jedna kompanija - IHS iz Velike Britanije.


I prethodni postupak za izbor konsulatanta vođen još 2014. godine više puta je ponavljan.

Sve je, međutim, palo u vodu, nakon što je gigant Shell, zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, odustao od saradnje s Vladom FBiH 2015. godine. Shell je, međutim, ponovo iskazao interes za poslovnu saradnju s predstavnicima Vlade FBiH, pa su aktivnosti za izbor konsultanta ponovo pokrenute prošle godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.