Izvor: Indikator | Četvrtak, 15.03.2018.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na tržište BiH stiže norveški model naplate potraživanja - B2 Kapital ozvaničio početak rada u Sarajevu

(Foto: archerix/shutterstock.com)
Internacionalna kompanija B2 Kapital, koja se bavi naplatom i upravljanjem potraživanja, obilježila je početak rada na tržištu BiH.

B2 Kapital, koji je krajem 2017. otvorio ured u Sarajevu, nudi tržištu BiH norveški model pružanja cjelovitih finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima.

Poslujući na principima osnivača, grupe B2 Holding, sa sjedištem u Oslu u Norveškoj, posebno je fokusirana na poboljšanje likvidnosti klijenata otkupom dospjelih potraživanja, rečeno je.

Direktorica B2 Kapitala u BiH Lamija Selimović rekla je novinarima da je cilj nuditi najbolja rješenja i sarađivati dugoročno i na tržištu u BiH.

Direktor B2 Holdinga za regiju centralne Evrope Ilija Plavčić pojasnio je djelatnost - otkupljivanje problematičnih dugovanja koje firme imaju kod banaka kako bi na dobrovoljnoj bazi, u dogovoru s dužnicima, došli do najpovoljnijih daljnjih rješenja po dužnike.

- Cilj je da firme opstaju, a ne idu u stečaj - ustvrdio je Plavčić.

B2 Holdinga trenutno djeluje u 22 države s 2.200 zaposlenih.

- B2 Holding nudi klijentima fleksibilan pristup u rekonstruiranju dugova. Takav pristup nerijetko rezultira i značajnom koristi za dužnika kojima je cilj, uprkos privremenim problemima, vratiti finansijski kredibilitet i status pouzdanog potrošača - ističu predstavnici Holdinga.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.