Izvor: Klix | Utorak, 13.03.2018.| 15:52

Muehlbauer ponovo štampa pasoše - Potpisan ugovor sa IDDEEA-om vrijedan više od 28 mil KM

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i kompanija Muehlbauer potpisali su u Banjaluci četverogodišnji ugovor o nabavci pasoških knjižica u vrijednosti 28,47 mil KM, rekla je Srni portparol agencije IDDEEA Elvira Adžikić.

- Potpisivanjem ovog ugovora u narednom četverogodišnjem periodu građani BiH će u zakonom propisanom roku nesmetano moći dolaziti do svojih putnih isprava - istakla je Adžikić.

Ugovor je potpisan juče (12. mart 2018. godine) u prostorijama IDDEEA-e u Banjaluci.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je ranije žalbu francuske kompanije Gemalto, čime su stvoreni preduslovi da IDDEEA nakon nekoliko neuspješnih pokušaja završi tender za nabavku pasoških knjižica.

Najbolju ponudu na posljednji tender, na koji se i žalio Gemalto, dostavila je kompanija Muehlbauer, koja za četvorogodišnje štampanje pasoških knjižica traži 28,47 mil KM s PDV-om, dok je kompanija Veridos tražila čak 53,28 mil KM.

Ove dvije kompanije jedine su i dostavile ponude za četvorogodišnji posao štampanja pasoških knjižica, iako ih je daleko više preuzelo tendersku dokumentaciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.