Izvor: Indikator | Utorak, 13.03.2018.| 15:52

U maju završetak putničkog terminala na aerodromu Tuzla

Proširenje putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla trebalo bi da bude okončano polovinom maja, izjavio je direktor aerodroma Rifet Karasalihović prilikom jučerašnje posjete ministra trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsada Gluhića i ministra zdravstva Bahrudina Hadžiefendića ovom aerodromu, saopćeno je iz te vlade.

Karasalihović je prezentirao dinamiku radova na rekonstrukciji putničkog terminala, kao i projekat izgradnje atrija i prostora u kojem će biti putničke agencije, rent-a-car kuće i suvenirnice.

Zbog vremenskih uvjeta i niskih temperatura neki od radova su kasnili, rekao je direktor aerodroma, najavljujući da bi krajem maja trebalo da budu okončani svi radovi.

Ministar Gluhić pohvalio je rekordno, pedesetpostotno povećanje broja putnika u prvim mjesecima 2018. godine. Zadržavanjem tog broja putnika u preostalih devet mjeseci, aerodrom Tuzla bi na godišnjem nivou mogao imati više od pola miliona putnika, rečeno je na prilikom jučerašnje posjete.

Međunarodni aerodrom Tuzla je u januaru imao 40.563 putnika, 52,81% više nego lani u istom periodu, a u februaru 35.976, odnosno 55,70% više nego februara 2017. godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.