NavMenu

RS u januaru povećala proizvodnju šumskih sortimenata za skoro 300%

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 12.03.2018. 11:25
Komentari
Podeli
(Foto: YIFANG NIE/shutterstock.com)
U Republici Srpskoj u januaru ove godine proizvedena su ukupno 104.704 metra kubna raznih šumskih sortimenata ili za 289,5% više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najzastupljeniji u proizvodnji su bili trupci, kojih je proizvedeno u masi od 40.289 metara kubnih od četinarskog i 16.878 metara kubnih od lišćarskog drveta.

Među proizvedenim sortimentima, između ostalog je 9.965 metara kubnih četinarskog drveta pogodnog za hemijsku preradu i celulozu, te 26.577 metara kubnih ogrevnog drveta lišćara.

U Srpskoj je u januaru prodato ukupno 76.604 metra kubna raznih šumskih sortimenata ili više za 378,2% nego u istom periodu prošle godine.

Krajem januara na zalihama je registrovano ukupno 179.324 metra kubna raznih šumskih sortimenata.


Sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta pri Privrednoj komori Srpske Lazo Šinik rekao je Srni da je tolika razlika u količini porizvednih sortimenata u januaru ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine nastala prvenstveno zbog loših vremenskih uslova u januaru prošle godine.

On je napomenuo da je tada zbog velikih hladnoća bilo nemoguće ostvariti neku proizvodnju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.