Izvor: N1 | Petak, 09.03.2018.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Agrokor i Sberbanka postigli dogovor o odustajanju od tužbe?

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Vanredna uprava Agrokora i najveći povjerilac koncerna, ruska Sberbanka, na pragu su sklapanja ugovora o međusobnim odnosima.

Kako je neslužbeno izvijestila N1, koje se oslanja na izvore iz vanredne uprave, Sberbank odustaje od svih tužbi protiv Agrokora u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Novi vanredni povjerenik hrvatske Vlade za Agrokor Fabris Peruško je već u svom prvom pojavljivanju pred novinarima nakon stupanja na dužnost u utorak (6. marta 2018. godine) rekao da očekuje skori dogovor o rješavanju spora, jer je došlo do znatnih pomaka u razgovorima s ruskim bankarima.

Kako je N1 televizija neformalno izvijestila, ugovor između vanredne uprave Agrokora i Sberbanke trebao bi biti potpisan iduće sedmice, nakon što stigne i službeno odobrenje iz Moskve.

Sberbanka potražuje od Agrokora nešto više od jedne milijarde eura kredita, dok ukupna imovina Agrokora u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji ne prelazi 115 mil EUR, objasnio je u novembru prošle godine bivši vanredni povjerenik hrvatske Vlade Ante Ramljak.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.