NavMenu

Atos osiguranje isplaćuje 3,36 mil KM dividende

Izvor: Indikator Petak, 09.03.2018. 08:08
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Atos osiguranje iz Bijeljine planira za dividende akcionarima isplatiti 3,36 mil KM, sadržano je u prijedlogu Upravnog odbora društva za Skupštinu akcionara društva, koja je zakazana za 10. april 2018. godine.

Atos osiguranje je u 2018. godini ostvarilo neto dobit od 3,54 mil KM. Osim za dividende, dio dobiti od 177.000 KM planira se izdvojiti u obavezne rezerve društva.

MG Mind je vlasnik 99,6% akcija Atos osiguranja, a ostali vlasnici su članice Bobar grupe, Univerzal iz Bijeljine, Drinatrans iz Zvornika i Bobar Group iz Bijeljine sa manjinskim udjelima.


Nakon što je 2015. kupio Bobar osiguranje, MG Mind je brzo stabilizirao poslovanje društva i pod novim brendom ostvario snažne iskorake. Društvo je ostvarilo prihode od premije osiguranja u 2017. godini u iznosu od skoro 17 mil KM.

Najveći dio premije otpada na osiguranje od autodgovornosti za motorna vozila, gdje je ostvaren rast u odnosu na 2016. godinu od 42,2%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.