NavMenu

Samit za Zapadni Balkan 9. i 10. jula u Londonu

Izvor: Tanjug Utorak, 06.03.2018. 08:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Naredni samit za Zapadni Balkan, u okviru Berlinskog procesa, biće održan 9. i 10. jula u Londonu, a jedna od glavnih tema je pomoć u digitalnoj transformaciji, izjavio je juče (5. marta 2018. godine) Tanjugu koordinator samita za Zapadni Balkan u Velikoj Britaniji Andrew Page.

On je na Kopaonik biznis forumu rekao da je Velika Britanija izrazila želju da, uprkos, Bregzitu, ostane posvećena pomoći regionu Zapanog Balkana.

- Prioriteti će biti ekonomska stabilnost, povezanost zemalja u regionu, dalji razvoj infrastrkture - puteva, željeznice, pomoć u digitalnoj transformaciji i preduzetništvu mladih i slično - rekao je Page.

On je naglasio da je i dalje velika nezaposlenost u regionu, a naročito mladih.

Sagovornik Tanjuga kaže da će se samit baviti i pitanjima u okviru Berlinskog procesa, ističući da su prethodni samiti te inicijative imali puno uspjeha.

Naveo je da je veliki napredak napravljen prethodnih godina i da je u Trstu potpisan akcioni plan za zajedničko ekonomsko područje u regionu kako bi se unaprijedila trgovina i investicije na Zapadnom Balkanu.

Page je rekao da će na samitu biti i poseban set pitanja kao što su pomoć u borbi protiv korupcije, borbi sa organizovanim kriminalom, trgovinom ljudima i drogom, podrška saradnji ministarstava unutrašnjih poslova i bezbjednosnih službi u regionu, ali i rješavanje pitanje nestalih osoba i slično.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.