Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 01.03.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za saradnju sa britanskom grupacijom Kingfisher zainteresovano 25 preduzeća iz BiH - Prednost imaju proizvođači plastike

Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)
Za saradnju sa multinacionalnom grupacijom Kingfisher iz Velike Britanije zainteresovano je 25 preduzeća iz BiH.

Britanska kompanija raspisala je javni poziv u potrazi za dobavljačima u BiH za veliki asortiman proizvoda. Prednost su imala preduzeća koja se bave proizvodnjom i preradom plastike. Preduzeća su imala rok da dostave prijave do 9. februara, a nakon toga rok je prolongiran do 26. februara.

- Na javni poziv je dostavljeno 25 prijava. Najviše prijavljenih preduzeća bavi se proizvodnjom plastike i prijavilo ih se 11. Predstavnici Kingfisher grupe razmotriće pristigle prijave i za saradnju odabrati preduzeća koja zadovoljavaju njihove kriterijume. Ne možemo otkrivati koja su se preduzeća prijavila dok ne budu odabrana ona koje ispunjavaju sve uslove Kingfisher grupe - kazali su u Spoljnotrgovinskoj komori BiH koja je bila most između britanske kompanije i domaće privrede.

Spoljnotrgovinska komora će u saradnji sa britanskom kompanijom organizovati individualne sastanke sa predstavnicima izabranih firmi. Susreti će biti održani u prostorijama Spoljnotrgovinske komore u Sarajevu, a planirani su za drugu polovinu marta.

Sjedište Kinfisher grupe je u Londonu, a ona prodaje proizvode za domaćinstva u više od 1.200 prodavnica širom Evrope, kao i Turske.

Sve prodavnice kompanija snabdijeva iz sedam izvornih kancelarija - istočna, južna i sjeverna Evropa, Balkan, Bliski istok, Šangaj i Hongkong.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.