NavMenu

Za saradnju sa britanskom grupacijom Kingfisher zainteresovano 25 preduzeća iz BiH - Prednost imaju proizvođači plastike

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 01.03.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Za saradnju sa multinacionalnom grupacijom Kingfisher iz Velike Britanije zainteresovano je 25 preduzeća iz BiH.

Britanska kompanija raspisala je javni poziv u potrazi za dobavljačima u BiH za veliki asortiman proizvoda. Prednost su imala preduzeća koja se bave proizvodnjom i preradom plastike. Preduzeća su imala rok da dostave prijave do 9. februara, a nakon toga rok je prolongiran do 26. februara.

- Na javni poziv je dostavljeno 25 prijava. Najviše prijavljenih preduzeća bavi se proizvodnjom plastike i prijavilo ih se 11. Predstavnici Kingfisher grupe razmotriće pristigle prijave i za saradnju odabrati preduzeća koja zadovoljavaju njihove kriterijume. Ne možemo otkrivati koja su se preduzeća prijavila dok ne budu odabrana ona koje ispunjavaju sve uslove Kingfisher grupe - kazali su u Spoljnotrgovinskoj komori BiH koja je bila most između britanske kompanije i domaće privrede.


Spoljnotrgovinska komora će u saradnji sa britanskom kompanijom organizovati individualne sastanke sa predstavnicima izabranih firmi. Susreti će biti održani u prostorijama Spoljnotrgovinske komore u Sarajevu, a planirani su za drugu polovinu marta.

Sjedište Kinfisher grupe je u Londonu, a ona prodaje proizvode za domaćinstva u više od 1.200 prodavnica širom Evrope, kao i Turske.

Sve prodavnice kompanija snabdijeva iz sedam izvornih kancelarija - istočna, južna i sjeverna Evropa, Balkan, Bliski istok, Šangaj i Hongkong.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.