NavMenu

Neto dobit kompanije m:tel manja za oko 14% u 2017.

Izvor: Indikator Utorak, 27.02.2018. 08:27
Komentari
Podeli
(Foto: hedgehog94/shutterstock)
Kompanija m:tel iz Banjaluke ostvarila je neto dobit u 2017. godini od 56,3 mil KM, pokazuje konsolidovani izvještaj grupe objavljen na Banjalučkoj berzi. Neto dobit je manja za oko 14% nego godinu ranije, kada je iznosila 65,5 mil KM, izvještava Indikator.ba.

Grupa m:tel je ostvarila u prošloj godini prihode od prodaje od 432,3 mil KM, što je oko 4,4% manje nego godine ranije kada su ovi prihodi iznosili 451,8 mil KM.

Na dan 31. decembra 2017. godine, Grupa je obezbjeđivala telekomunikacione usluge za ukupno 1.631.077 korisnika, što je manje nego godinu ranije kada je opsluživala 1.633.421 korisnika. Grupa ima 2.252 zaposlena, što je dva zaposlenika više nego 2016. godine.

M:tel grupu, osim matičnog društva u Banjaluci, čine i dva zavisna društva m:tel Austria Beč (100% vlasništvo), i Logosoft iz Sarajeva (takođe 100% vlasništvo).


Društvo ima i 49% učešća u pridruženom društvu m:tel Podgorica. Preostalih 51% akcija u vlasništvu je krajnjeg matičnog vlasnika Grupe – Telekom Srbija iz Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.