NavMenu

Njemački investitor želi da ulaže u metalsku i mesnu industriju u Loparama - Moguća proizvodnja dijelova za automobile

Izvor: eKapija Nedjelja, 25.02.2018. 19:36
Komentari
Podeli

(Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Načelnik Opštine Lopare Rado Savić sastao se u petak (23. februar 2018. godine) sa delegacijom privrednika iz Njemačke koji su zainteresovani za ulaganje u privredu ove majevičke opštine.

Potencijalni investitor, predstavnik firmi i privrednih organizacija iz Drezdena Klaus Vinkler izrazio je uvjerenje da će biti ostvaren zajednički cilj, a to je pokretanje projekata iz oblasti metalske i mesne industrije.

On je izrazio zainteresovanost za otvaranje fabrike koja bi proizvodila automobile, prenosi BiznisInfo pozivajući se na agenciju Srna.

- Na ovom području nemamo takve firme. Potencijala svakako ima, a posebno ako pronađemo adekvatne prostore za to - rekao je Vinkler.

Inicijator ovog sastanka je privrednik iz Njemačke, rodom iz Teslića, Miroslav Kojadinović.

- Sarađujem već izvjestan period sa rukovodstvom opštine Lopare, a prvi razgovori sa načelnikom Savićem bili su u pravcu dovođenja investitora. Odliv stanovništva može se spriječiti samo investitaranjem u privredu i otvaranjem novih radnih mjesta - rekao je Kojadinović.

On smatra da su najbolja ulaganja u male proizvodne kapacitete koji se oslanjaju na poljoprivredu.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Lopare, njemačka delegacija je posjetila fabrike metalske industrije Termal i Termoelektro oprema, hemijske industrije Florapharm i tekstilne industrije Kristin mod.

Sastanku je prisustvovala i konzul BiH u Minhenu Ranka Domazetović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.