NavMenu

Najava za 15.izdanje emisije "Društvo znanja"

Izvor: eKapija Petak, 14.11.2008. 12:29
Komentari
Podeli

15.izdanje emisije "Društvo znanja" koju produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom, na programu je u subotu u 15 sati i 20 minuta na TV OBN. Ekipa emisije donosi niz interesantnih sadržaja. Najprije priču o Filozofskom fakultetu u Sarajevu koji je prije nekoliko dana proslavio 58 godina svoga postojanja, svrstavajući se tako među nastarije članice Sarajevskog univerziteta. Dovoljno je pomenuti da je više od 46 hiljada studenata upisali ovaj fakultet te da je njegovih 12 profesora bilo ili jeste član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

U tematskom dijelu, emisija prezentira projekat "Volontiraj-kreditiraj" koji nanovo oživljava koncept volonterizma u Bosni i Hercegovini i ima tendenciju da preraste u jedan sveoobuhvatan projekat za škole u cijeloj zemlji.

Gledaocima emisije biće predstavljen i način funkcioniranja i mogućnosti mreže treće generacije mobilne telefonije koja će tokom nekoliko narednih mjeseci biti implementirana i u našoj zemlji.

U rubrici "Minute BH Telecoma" govori se o različitim telekomunikacionim uslugama uz prezentaciju najnovijih modela mobitela iz ponude BH Telecoma, spremnih za 3 G mrežu.

Ekipa emisije propratila je i promociju zanimljive znanstveno-popularne monografije "Krš bez granica" koja govori o vrijednostima krša u BiH i susjednim zemljama, a koja je održana protekle sedmice u Sarajevu.

Gledaoci i dalje mogu igrati nagradnu igru te osvojiti 6 vrijednih nagrada, među kojima su njavrijednije jedan od tri modela mobilnih telefona te ULTRA start paket od 10 KM sa dopunom od 5 KM za svaki od narednih 12 mjeseci.

Redakciju emisije mozete kontaktirati putem e-maila dz@fotoart.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.