Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.02.2018.| 15:53

Hoše komerc planira gradnju fabrike slatkiša - U 2017. ostvaren prihod veći od 65 mil KM

(Foto: seyephoto/shutterstock.com )
Hoše komerc, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u 2017. godini sa realizovanim neto prihodom većim od 65 mil KM. Zabilježeno je blago povećanje realizacije u odnosu na 2016. sa stabilnim poslovanjem sva tri poslovna segmenta kompanije, maloprodaje, proizvodnje i veleprodaje, saopšteno je iz Hoše komerca.

Rast prihoda zabilježen je i kod brendova bony, merka, i naše mlijeko, kao i u distribuciji brenda meggle, čime je Hoše komerc nastavio razvijati vlastitu proizvodnju, tržišne kapacitete i promovirati domaću privredu.

- Ispunili smo naše ciljeve, postigli smo sada već dugoročnu stabilnost i kontinuitet u razvoju. Na to su najviše uticale mjere koje smo najavili početkom prošle godine, a koje su bile usmjerene na podizanje razine kvaliteta usluge, educiranje uposlenih, standardizaciju, uvođenje koncepta merčendajzinga, te inovacija kao što su program odjela Delikates i gotovih jela, itd. Uz ranije uvođenje novog informacionog sistema koji je znatno doprinjeo povećanju kvaliteta usluge koju već 39 godina pružamo Sarajlijama, istakao bih i prošlogodišnju kampanju "Sarajevo divno mjesto", a čiji smo početak i novi promotivni spot promovirali na Žutoj tabiji, kultnom mjestu našeg grada - izjavio je Izet Bozalija, direktor Hoše komerca.

Hoše komerc planira graditi i fabriku slatkiša čim će uvesti nove proizvode u asortiman.

- Sa aspekta procesa proizvodnje, kvaliteta, standarda i tehnologije biće jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije - kazao je Bozalija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.