NavMenu

Izvoz iz BiH u januaru veći za 25,4%, a uvoz 24,2%

Izvor: Klix Četvrtak, 22.02.2018. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Bosna i Hercegovina je u januaru ostvarila izvoz vrijedan 906 mil KM, što je za 25,4% više nego u januaru prošle godine, dok je uvoz iznosio 1,255 mlrd KM, što je više za 24,2%.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 72,2%, dok je vanjskotrgovinski robni deficit bio 349 mil KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje CEFTA-e u januaru iznosio je 130 mil KM, što je za 33,9% više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je uvoz iznosio 140 mil KM, što je za 25% više. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama CEFTA-e bila je 92,6%.


Izvoz u zemlje EU iznosio je u januaru 687 mil KM, što je za 25,1% više nego u istom mjesecu lani, dok je uvoz iznosio 774 mil KM, što je više za 19,8%. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU iznosila je 88,7%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.