Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.02.2018.| 15:51

Uskoro tender za gradnju dionice Vlakovo-Mostarsko raskršće - Radovi vrijedni više od 20 mil KM

(Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Tokom 2018. godine predviđen je dovršetak i posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice, ali konačnu realizaciju treba odobriti Vlada FBiH usvajanjem plana poslovanja, rečeno je Avazu, a prenosi Sarajevo-construction.

- U toku je priprema tenderske dokumentacije za izgradnju dionice Vlakovo-Mostarsko raskršće. Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 21,5 mil KM bez PDV-a, a novac će izdvojiti Autoceste FBiH iz vlastitih prihoda. Dionica je duga 1,5 kilometara, a eksproprijacija zemljišta za buduću trasu je završena - kazali su iz Autocesta FBiH.

Dionica LOT-a 3a Butila-Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo-Mostarsko raskršće (LOT 3b) još nije izgrađena.

Izgradnjom LOT-a 3b omogućiće se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, izgradnjom ove spojne saobraćajnice rasteretit će se lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se nivo sigurnosti pješaka i vozila.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.