NavMenu

Kroz nove programe zapošljavanja u FBiH posao za 11.000 ljudi - Krajem februara dva javna poziva

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.02.2018. 14:01
Komentari
Podeli
Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) 27. februara objaviće javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja u ovoj godini, a dan poslije javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja startap zapošljavanja, prenijela je TV Sarajevo.

Direktorica tog zavoda Helena Lončar u petak (16. februar 2018. godine) je na konferenciji za medije kazala da je to moguće zahvaljujući većem ovogodišnjem budžetu za sufinansiranje zapošljavanja koji iznosi oko 50 mil KM, od čega je 12,7 mil KM iz kredita Svjetske banke.

Lončar je navela da je cilj zapošljavanje najmanje 11.000 osoba sa evidencije nezaposlenih u FBiH.

– Programom će se kroz različite mjere obuhvatiti mladi do 30 godina i žene, te teže i posebne kategorije nezaposlenih osoba – kazala je Lončar.

Zavod će sufinansirati prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinansiranja i zapošljavanja.


U ovoj godini, Zavod će sufinansirati mjeru nazvanu "Tražim poslodavca", najavila je Lončar.

– Prema dosadašnjim iskustvima i mjerama nezaposlene osobe su bile pasivne. Sada želimo potaknuti te osobe da traže poslodavce.

Za program sufinansiranja startap samozapošljavanja planirano je 6 mil KM, a poticajne mjere se odnose na poduzetništvo za mlade, za žene i poduzetništvo za sve, prenosi TV SA.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.