NavMenu

Adriatic osiguranje izgubilo lidersku poziciju na početku 2018. - Najveću premiju u januaru ostvarila Uniqa

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.02.2018. 08:50
Komentari
Podeli
(Foto: baur/shutterstock.com)
Adriatic osiguranje je već na samom početku godine izgubilo lidersku poziciju na tržištu osiuguranja u BiH.

Podsjetimo da je ovo osiguranje nastalo na samom kraju prošle godine, nakon što je Bosna-sunce osiguranje (BSO) kupilo Zovko osiguranje za 9 mil KM. S obzirom na to da su ova dva osiguranja zajedno lani imala najveći tržišni udio, Adriatic je samim tim u ovu godinu ušao kao lider. No, prvi rezultati pokazuju da je ovo osiguranje već u startu izgubilo prednost koju je imalo, piše BiznisInfo.

U januaru je, naime, Adriatic ostvario premiju u iznosu od 4.608.625 što je dovoljno tek za treću poziciju. Prvo na listi po visini premije u januaru je Uniqa osiguranje s premijom od 5.639.664 KM. Zanimljivo je da je Croatia osiguranje izbilo na drugu poziciju s visinom premije od 4.983.494 KM.


Sarajevo-osiguranje je četvrto s 4.602.188 KM, a peti je Euroherc s premijom od 4.484.562 maraka,

BSO i Zovko su na kraju prošle godine imali zajednički udio na tržištu od oko 14,4%, dok je Adriatic osiguranje u januaru ostvarilo udio od 11,8%, navodi portal BiznisInfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.