NavMenu

Građani KS koji iznajmljuju stanove i apartmane preko Bookinga moraju registrovati poslovanje

Izvor: Klix Nedjelja, 18.02.2018. 18:27
Komentari
Podeli
(Foto: alice-photo/shutterstock.com)
Kompanija Booking.com, koja olakšava turistima pronalazak smještaja širom svijeta, obavijestila je oglašivače iz Kantonu Sarajevo koji putem njihovog servisa kratkoročno iznajmljuju sobe, stanove ili apartmane, da se više neće moći oglašavati ukoliko ne pošalju dokaz da su registrovali svoje poslovanje.

Oglašivači iz Kantona Sarajevo su dobili mejl sa zahtjevom za slanjem dokaza o posjedovanju dozvole za pružanje usluga kratkoročnog najma, u kojem piše kako je Turistička zajednica KS utvrdila da sobe/apartmani/stanovi nemaju potrebnu dozvolu i obavijestila ih o tome.

- Kao što vjerovatno znate, lokalne vlasti su povećale nadzor nad nezakonitim smještajnim objektima u skladu s lokalnim (državnim) zakonima. Ovu poruku šaljemo jer je Turistička zajednica KS utvrdila da vaš smještajni objekat ne posjeduje odgovarajuće dozvole za pružanje usluge kratkoročnog najma zbog čega se smatra nezakonitim. Naša dužnost je garantovati da Booking.com ne oglašava nezakonite smještajne objekte na svojoj stranici. Stoga vas molimo da nam u roku od 10 radnih dana dostavite službeni dokaz o posjedovanju valjane dozvole kratkoročnog najma koje su vam izdale lokalne vlasti - navodi se u mejlu.

Vlasnike koji iznajmljuju sobe, stanove ili apartmane kratkoročno i većinom samo u ljetnom periodu ili i zimskom zabrinula je ova informacija jer, kako kažu, putem Bookinga dobijaju 70% svojih mušterija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.