NavMenu

Podrška Grada Mostara projektu ruralnog turističkog razvoja na području Blagaja, Podveležja i Nevesinja

Izvor: eKapija Utorak, 11.11.2008. 12:07
Komentari
Podeli

Izaslanstvo Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) predvođeno voditeljem projektnog tima Itohom Kano i predstavnicima udruženja "EKOVelež" razgovarali su 10.11.2008. godine s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem o projektu ruralnog turističkog razvoja na području Blagaja, Podveležja i Nevesinja.

Grad Mostar dao je potporu ovom projektu, kao i općina Nevesinje, a ono što je još uz ostalo važno uraditi je razminiranje nekih područja. Taj dio posla nije urađen, iako je japansko veleposlanstvo osiguralo financijska sredstva za taj posao. Projekt se odvija već tri godine i prema riječima mostarskog gradonačelnika Bešlića konkretni njegovi rezultati uskoro bi se mogle vidjeti te kako je Hercegovina sprema za razvoj eko turizma, koji je sve traženiji u svijetu, a područje Hercegovine ima sve preduvjete za kvalitetan razvoj tog vida turizma, saopćio je Ured za odnose s javnošću Grada Mostara.

Voditelj projektnog tima Itoho Kano zahvalio je gradonačelniku na potporu u provedbi ovog projekta od prvog dana te naglasio kako će do kraja ove godine oni podržati razvoj ruralnog turizma u području Veleža, a već od iduće godine nastojat će uspostaviti jedan međunarodni turistički koridor koji bi povezivao ovu regiju s drugim turističkim središtima u susjedstvu.

U Hercegovini ćemo napraviti turističko odredište koje će biti vrlo poželjno i traženo- istaknuo je Kano.

Izvršni direktor Udruženja „Eko Velež“ Jovan Kostić pojasnio je kako projekt Eko Velež sastoji od tri segmenta, a to su: razvoj smještajnih kapaciteta i edukacije lokalnog stanovništva za ovaj vid turističke ponude, sportsko-rekreativne aktivnosti i izgradnju sportskih sadržaja kao i nabavku sportskih rekvizita te promidžbu eko turizma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.