Izvor: eKapija | Petak, 16.02.2018.| 07:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Slovenački Kolektor pokreće proizvodnju u Prijedoru - Do kraja godine izgradnja hale na 2.500 m2

Prijedor (Foto: prijedorgrad.org)
Slovenački Kolektor će do kraja godine u Prijedoru izgraditi proizvodnu halu površine 2.500 m2. Temelji su položeni nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između člana Uprave Kolektora Valtera Lebana i gradonačelnik Prijedora Milenka Đakovića, a ovo će biti prva faza projekta, prenosi portal Indikator.

- Drago mi je da smo našli zajednički jezik i počeli sarađivati. Očekujem da ćemo biti dobar poslovni partner Kolektoru i da ćemo saradnju u budućnosti dalje jačati i nadograđivati - rekao je gradonačelnik Đaković nakon potpisivanja memoranduma.

Dvije strane su se potpisivanjem memoranduma obavezale da će ne samo obezbijediti svu neophodnu infrastrukturu za pokretanje proizvodnje, već će se uključiti u razvoj privrede i povećanje zaposlenosti na širem području Prijedora, kroz povezivanje privrednih subjekata, obrazovnih ustanova i drugih važnih aktera u regionu i svojom snagom ​​doprinijeti jačanju izvoznog potencijala i međunarodne saradnje, saopćili su iz koncerna Kolektor.

Nova hala u Prijedoru će biti četvrti proizvodni pogon slovenačke kompanije u Bosni i Hercegovini - Kolektor CCL. Kompanija već ima proizvodnju u Laktašima i Srpcu, gdje je zaposleno više od 450 radnika, a nova lokacija znači širenje postojećih proizvodnih programa i nova zapošljavanja.

U proizvodnom programu Kolektora se između ostalog nalaze komutatori za automobilsku industriju, komutatori za ručne i kućanske aparate i elektrokomponente, kao što su prigušnice i komutatori. Među njihovim najpoznatijim kupcima su Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl i drugi.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.