NavMenu

Tender za bolnicu u Doboju do kraja aprila - Novi zdravstveni objekat imaće manje kvadrata nego što je ranije predviđeno

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 15.02.2018. 15:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja dvije bolnice, u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, smanjila je gabarite nove bolnice koja će se graditi u Doboju, pa će umjesto 24.000 m2 zauzimati oko 4.000 manje, rečeno je u srijedu (14. februara 2018. godine) u Doboju.

- Kada smo uporedili te bolnice sa projektom, vidjeli smo da nije neophodno imati više od 20.000-21.000 kvadratnih metara za jednu savremenu adekvatnu bolnicu - kazao je dr Milorad Živković, direktor bolnice Sveti apostol Luka te dodao da je zbog toga potrebno revidirati prvobitni projekat nove bolnice iz 2013. godine.

On je dodao da će broj kreveta, soba i ostalih prostorija biti optimalan za njeno funkcionisanje.

Živković je juče o gradnji nove bolnice razgovarao s ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Draganom Bogdanićem i gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, koji ja kazao da je izgradnja bolnice najvažniji projekat ove godine te da će sve nadležne gradske službe obaviti što je njihov zadatak.

On je naveo da je u toku izrada elaborata kojim bi trebalo da bude potvrđeno da se može graditi na odabranoj lokaciji, iako se u javnosti spekulisalo da je riječ o vodozaštitnoj zoni.

- To je za nas važno da možemo sačekati mjesec sa tom dokumentacijom koju će Skupština usvojiti, a onda poslije toga će biti završen regulacioni plan i mi poslije dajemo građevinsku dozvolu na osnovu projektne dokumentacije - kazao je Petrović.

On je dodao da će Ministarstvo moći da raspiše tender za gradnju do kraja aprila.

- Ja očekujem da ćemo u planiranom roku sprovesti sve ove procedure, raspisati tender, izabrati izvođača, početi sa realizacijom projekta, a sama dinamika će biti definisana i tenderskom dokumentacijom, odnosno na kraju potpisanim ugovorom - izjavio je ministar Bogdanić.

Gradnja bolnice na lokaciji u blizini magistralnog puta M17, u dobojskom naselju Usora, koštaće 80 mil KM, a mogla bi da traje najmanje dvije godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.