Izvor: eKapija | Utorak, 13.02.2018.| 14:45

Počinje sanacija trebinjskog Doma penzionera - Posao vrijedan 1,5 mil KM

Ilustracija (Foto: Minerva Studio/shutterstock.com)
Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je ugovor o sanaciji objekta trebinjskog Doma penzionera, čime bi trebalo da bude riješeno stambeno pitanje za 30 lica iz kategorije raseljenih, korisnika kolektivnog vida smještaja u Trebinju, prenio je portal Trebinjelive pozivajući se na agenciju Srna.

Čordaš je naglasio da se sanacija Doma penzionera realizuje u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara (CEB 2), te da vrijednost radova iznosi oko 1,5 mil KM.

On je dodao da se uvođenje izvođača u radove očekuje do kraja februara, nakon čega će početi sanacioni radovi.

- Veoma sam zadovoljan činjenicom da će već do naredne godine korisnici kolektivnog vida smještaja preseliti u potpuno nove i preuređene sobe u Domu penzionera - istakao je Čordaš.

Ugovor za izvođenje građevinskih radova potpisan je sa direktorom preduzeća Braća Mićić iz Modriče Radom Mićićem, koji je najavio kvalitetan i brz tempo rada, kako bi se posao završio i prije dogovorenih rokova.

Projektom sanacije Doma penzionera predviđena je zamjena krova, stolarije, elektro, mašinskih i vodovodnih instalacija, a u potpunosti će biti preuređeni i mokri čvorovi u svim sobama.

Planirano je i postavljanje nove fasade, kao i izgradnja novih soba, čime će se znatno povećati smještajni kapaciteti doma.

Implementator Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja CEB 2 na prostoru Republike Srpske je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica. Ukupna vrijednost projekta za područje Republike Srpske iznosi 29.178.194 EUR, od čega je 18.169.413 EUR kreditnih sredstava, dok je 11.008.781 EUR doprinos lokalnih zajednica.

Realizacijom ovog projekta biće stambeno zbrinute ukupno 694 najugroženije porodice, kroz 18 potprojekata u 15 gradova i opština na prostoru Republike Srpske i to u Derventi, Doboju, Trebinju, Foči, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Modriči, Bijeljini, Bratuncu, Zvorniku, Istočnom Novom Sarajevu, Sokocu, Rudom i Višegradu, prenosi portal Trebinjelive.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.