Izvor: Capital | Utorak, 13.02.2018.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Firme MG Mind i MIG Elektro izgubile tender za uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Ilustracija (Foto: Jpautoceste.ba)
Firme MG Mind i MIG Elektro iz Mrkonjić Grada prekršile su niz pravila za prijavljivanje na tendere čime su diskvalifikovane u milionski teškom poslu sa Putevima Republike Srpske, odlučila je Kancelarija za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine.

Nezakonito postavljenje naplatne kućice u Glamočanima uklanjaće firme Kozaraputevi, Prijedorputevi i DOS Elektro i to po cijeni od 1,45 mil KM. Ovo svakako nije jedina novost, jer je uklanjanje kućica sada skuplje za 125.000 KM.

Kanacelarija je, kako je navedeno u odluci, utvrdila da je prilikom dostavljanja ponude potpisnik u ime MG Minda ovlašten u sudskom upisu, dok to nije bio slučaj sa MIG Elektrom, s kojim se prijavio za ovaj posao.

Osim toga, ove dvije firme dostavile su dva primjerka aneksa jedan, ali se u njima, kako je utvrđeno, "razlikuju adrese, identifikacioni broj firme, broj žiro računa, adresa za dostavu pošte i mejl".

- U popisu ovih dokumenata nije navedeno da isti u dva primjerka predstavlja propust koji je trebalo da bude naznačen u ponudi. U ponudi, u aneksu dva, jedna cifra je korigovana kod stavke "ukupno ostali radovi". Kandidati su obavezni da greške načinjene prilikom izrade ponude učine vidljivim, da ih potvrde potpisom ponuđača i sa datumom ispravke, što nije konkretan slučaj. U aneksu 10 ugovora navedeno je da je izvođač radova MG Mind. Navođenje samo nosioca grupe predstavlja propust u ponudi, s obzirom na to da je grupa ponuđača MG Mind i MIG Elektro dostavila zajedničku ponudu - navodi se u zaključku Kancelarije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.