Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 10.11.2008.| 14:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zlatni volan za novi Audi Q5 - Uskoro i na tržištu BiH

(Foto: b)

Audi Q5 pobijedio je u snažnoj konkurenciji i time ponovio prošlogodišnji uspjeh Audija A4.

Rupert Stadler, predsjednik Upravnog odbora AUDI AG, primio je nagradu – jednu od najprestižnijih nagrada u automobilskoj industriji – u srijedu u Berlinu.

"Fantastičan uspjeh za novi Q5 i marku Audi. Smatram da je ovo još jedno od brojnih priznanja za rad našeg motivisanog i predanog tima", rekao je Stadler prilikom dodjele nagrada.

"Zlatni volan kojeg smo dobili govori mi da ovaj automobil nije samo meni prirastao za srce, već je i na članove žirija ostavio snažan utisak".

Članovi žirija "Zlatnog volana", koji je sastavljen od VIP osoba, stručnjaka za tehniku i profesionalnih rally vozača, dobio je još jednu priliku da ovogodišnje kandidate podvrgne temeljitim testiranjima. Audi Q5 ih je uspio osvojiti ne samo svojim udobnim sjedalima i prostranošću, već i ponašanjem u vožnji i varijabilnošću. Također je osvojio visoke ocjene za vanjski i unutrašnji dizajn, navodi se u saopćenju.

Tehničari u sastavu žirija posebno su pohvalili lakoću servisiranja ovog performance-SUV-a, kao i njegovu ekološku podobnost.

Novi Audi Q5 spaja dinamiku sportske limuzine s višestrukim mogućnostima korištenja unutrašnjeg prostora za zabavu i porodicu. Tri snažna i učinkovita motora, stalni pogon na sva četiri točka i dinamično podvozje čine impresivni paket tehnike za vožnju na cesti i u terenskim uslovima (on-road i off-road vožnja). Inovativni S tronic mjenjač s dvostrukom spojnicom i sedam brzina te dinamični Audijev pogonski sistem - Audi drive select, samo su dio u nizu tehničkih vrhunaca novog Q5. Ovaj sportski SUV, savršen za aktivni stil življenja, na tržište Bosne i Hercegovine stiže 12. novembra 2008. godine.

"Zlatni volan" dodjeljuje se od 1975. godine najboljim novitetima iz svijeta automobila. Nagrada za Audi Q5 već je 17. pobjeda u 33 godine za vozilo koje nosi četiri prstena, čime je Audi postao najuspješnija marka u natjecanju. Ostali osvajači "Zlatnog volana" su Audi A6 u 2004., Audi Q7 godinu kasnije i Audi A4 limuzina prošle godine.

Inače, prestižna automobilska marka Audi spremna je i tržištu Bosne i Hercegovine ponuditi svoj novi model – Audi Q5.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.