Izvor: eKapija | Utorak, 13.02.2018.| 15:57

RS traži konsultante za izgradnju autoputeva i brzih puteva - Vrijednost ugovora 8 mil KM

(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
JP Autoputevi RS raspisalo je tender kojim traži firmu za konsultantske usluge u okviru izgradnje mreže autoputeva u Republici Srpskoj.

- Predmet otvorenog postupka je nabavka konsultantskih usluga - pravnih, finansijskih i tehničkih u postupku pripreme i implementacije strategije u vezi sa koncesijama za sve dionice autoputeva i brzih puteva u okviru izgradnje mreže autoputeva u RS - stoji u tenderskoj dokumetaciji.

Kako se dalje navodi, dionice autoputeva za koje su potrebne konsultntske usluge su Vukosavlje-Doboj (dio Koridora 5C), Glamočani-Mliništa, Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, zatim Vukosavlje-Brčko, kao i Brčko-Bijeljina-granica sa Srbijom.

- Što se tiče izgradnje brzih puteva, to su dionice Sarajevo-Podromanija-Rogatica-Međeđa-Višegrad-Donje Vardište i Bijeljina-Zvornik-Milići-Han Pijesak-Sokolac - dodaje se u dokumentaciji.

Strateškim razvojnim dokumentom Izmjena i dopuna prostornog plana RS do 2025. godine je definisano i određeno, osim dionica autoputeva koje su izgrađene, kao i one koje se grade, i ostali koridori budućih autoputeva.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 8 mil KM.

Rok za prijem ponuda za konsultantske usluge je 2. april 2018. godine, a ostale informacije pogledajte na linku tendera.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.