Izvor: eKapija | Utorak, 13.02.2018.| 10:21

Koala Paintings iz Tešnja ugovorila nove poslove za strano tržište - U proizvodnji igračaka potrebno još 50 radnika

Ilustracija (Foto: Sharomka/shutterstock.com)
Kompanija Koala Paintings iz Tešnja traži 50 radnika za rad u novim pogonima fabrike u Industrijskoj zoni Bukva u Tešnju, gdje planiraju proizvoditi igračke za inostrano tržište, prenosi portal BiznisInfo.

Potreba za povećanim brojem radnika ukazala se nakon što je sklopljen ugovor za nove poslove.

- Proširuje se kapacitet fabrike u kojoj trenutno u tri smjene radi oko 350 radnika. Sklopili smo nove ugovore i ulazimo u nove projekte. Mašine su instalirane početkom godine i sada su nam potrebni radnici za sklapanje proizvoda - kazao je vlasnik kompanije Almir Čišić.

Koala Paintings već radi za kompanije kao što su Playmobil, Comansi, DB, IMC Toys, Michelin, Mann+ Hummel... Sve proizvode izvoze u Evropsku uniju i Ameriku, tako da se proizvodi ne mogu kupiti u BiH.

Kako se navodi u oglasu za prijem radnika, plate se kreću od 600 do 750 KM odnosno 800 KM ukoliko se radnik odluči samo za rad u trećoj smjeni. Interesantno je da poslodavac ne zahtijeva prethodno radno iskustvo jer je, kako je navedeno, riječ o jednostavnim poslovima, prenosi BiznisInfo.

Koala Paintings osnovana je 2006. u Tešnju. Kupcima nude usluge brizganja plastike, tampon i sito štampe, ultrazvučnog varenja, air brush i bojenja, usluge montaže i pakovanja kao i transportne i špediterske usluge.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.