NavMenu

Montenegro Airlines očekuje 360.000 putnika tokom ljetnje sezone

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.02.2018. 10:44
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Kompanija Montenegro Airlines u januaru ove godine opslužila je ukupno 29.335 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, saopštio je crnogorski nacionalni avioprevoznik.

Kompanija, pored 11 drugih avioprevoznika, u periodu van sezone sama pokriva više od polovine destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom, navode iz Montenegro Airlinesa.

Montenegro Airlines će u 2018. godini proširiti svoju operativnu mrežu u odnosu na prethodne godine, i u periodu sezone saobraćati ka čak 28 destinacija, prenosi Tango Six.

- To je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju našu državu sa Evropom i šire u sezonskom periodu, kada pored Montenegro Airlinesa saobraća i po više od 50 drugih avioprevoznika.

Kako ističu, kompanija tokom cijele godine saobraća ka osam destinacija – Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, Rim, Pariz i Moskva.


– Tokom ljeta uvodimo sedam sezonskih linija, i to London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen. Tokom godine imamo planirane serije čarter letove ka 13 destinacija – Tel Aviv, Helsinki, Oslo, Bari, Napulj, Briv, Bratislava, Linc, Salzburg, Košice, Ostrava, Teheran i Aman.

Prema projekcijama Montenegro Airlinesa, očekuje se da će u periodu od početka juna do kraja septembra biti prevezeno oko 360.000 putnika, pri čemu će doprinos turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja i ranije usvojenih pokazatelja, za ta četiri mjeseca trebalo da iznosi oko 140 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.