Izvor: eKapija | Nedjelja, 11.02.2018.| 12:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže u Novom Sarajevu 3 mil KM

Ilustracija (Foto: think4photop/shutterstock.com)
Općina Novo Sarajevo je u 2018. godini za rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže planirala oko 3 mil KM.

Kako se navodi na zvaničnom općinskom sajtu, ove godine rekonstrukcija kanalizacione mreže planirana je u ulicama Fra Matije Divkovića, Olovska, Velešići i Emerika Bluma, dok će se rekonstrukcija vodovodne mreže vršiti u ulicama Derviša Numića, Humska i Ruđera Boškovića, Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića i Velešići, Kupreška, Olovska, te Muhameda ef. Pandže.

Tokom 2018. godine planirana je i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Zahira Panjete, Kanara, Velešići, Bulevar Meše Selimovića, Pofalićka i Milinkladska.

Općina Novo Sarajevo kontinuirano svake godine izdvaja značajna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže na području općine.

U toku je izgradnja separatne kanalizacije u naselju Velešići dužine oko 1.000 m, a isti obuhvataju ulice Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića i Velešići. Na novu kanalizaciju bit će priključeno 60 objekata što će izvršiti KJKP Vodovod i Kanalizacija. Vrijednost navedenih radova je oko 467.000 KM.

Privodi se kraju i izgradnja separatne kanalizacione mreže i rekonstrukcija vodovodne mreže u dijelu ulice Emerika Bluma. Vrijednost ovih radova je oko 170.000 KM.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.