NavMenu

Prvi profit Twittera od izlaska na berzu

Izvor: Tanjug Petak, 09.02.2018. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: Twin Design/shutterstock)
Kompanija Twitter je prvi put u svojoj istoriji ostvarila neto profit, što je prouzrokovalo da njene akcije skoče za više od 20%.

Neto dobit Twittera je u četvrtom kvartalu 2017. godine dostigla 91,1 mil USD ili 12 centi po akciji, nakon gubitka od 167,1 mil USD ili 23 centa po akciji iz istog perioda 2016. godine, prenosi agencija AP.

Prihodi su porasli za 2% na godišnjem nivou, na 731,6 mil USD, što je prvo povećanje prihoda od četvrtog kvartala 2016. godine, čime je nadmašena projekcija Volstrita od 686,1 mil USD, prenosi Rojters.

Twitter je, međutim, podbacio kada je riječ o broju korisnika, budući da je prijavio 330 miliona mjesečno aktivnih korisnika za taj kvartal, što je za 4% više nego godinu dana ranije, ali isti broj kao i u trećem tromjesečju.


Analitičari su očekivali cifru od 332,5 miliona mjesečno aktivnih korisnika, prema istraživanju kompanije Faktset.

Otkako je u novembru 2013. godine izašao na berzu, Twitter je u svakom kvartalu evidentirao gubitke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.