Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.02.2018.| 09:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS usvojila izmjene i dopune zakona o koncesijama

(Foto: Andrey Popov/shutterstock.com)
Narodna skupština Republike Srpske je danas (8. februara 2018. godine), tokom prvog djela 23. redovne sjednice, usvojila dva zakona - Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, oba po hitnom postupku.

Inače, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je sinoć da se Vlada Srpske u kontinuitetu bavi pitanjem koncesija s ciljem zaštite i kvalitetnog korištenja resursa u svrhu razvoja, prenose Nezavisne.

- Razlozi koji su navedeni u obrazloženju ovog zakona su jasni i idu u prilog da jačaju našu namjeru da uređujemo stanje u Srpskoj, da eliminišemo svaku vrstu diskriminacije ili neravnopravnog odnosa unutar oblasti koncesija - rekao je Đokić.

On je naveo da do sada u koncesionom odnosu nisu bila javna preduzeća Srpske, jer bi to za njih bilo veliko opterećenje, dodajući da Srpska, ako želi biti ozbiljan partner investitorima, mora svaku oblast da uredi i organizuje izvršenje svih propisa na jednak način, bez izuzetaka.

- Zato je izmjena i dopuna ovog zakona išla u pravcu da se uredi ova oblast, da se potpuno u njoj ujednače odnosi i da se ti odnosi usklade i u jednak položaj dovede sve one koji su predmet ovog zakona - pojasnio je Đokić, prenijele su Nezavisne.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.